Bemutatkozás

Kik vagyunk?
Fiatal közgazdászok, akik megelégelték azt a sok irracionális döntést, amit az emberek pénzügyeikben hoznak.

Mi a célunk?
Precíz összehasonlító információval és tudással szeretnénk segíteni mindenkinek bankjuk és pénzügyi termékeik kiválasztásában. Elég volt a "sales-dumából" és a vásárlásösztönzésből, szeretnénk, hogy végre a józan ész, azaz a ráció döntsön. A Bankráció online Kft. mint a www.bankracio.hu portál (Portál) üzemeltetője, pénzügyi szolgáltatások közvetítését nem végzi, azonban a cégcsoportba tartozó leányvállalatunk, a Bankráció Kft. független többes ügynökként hitelközvetítésben is segítséget nyújt. 

Miért BankRáció?
Már az ókori görögök rájöttek, hogy a gondolkodás nem abszolút, hanem relatív. Mindent csak valamihez viszonyítva, hasonlítva érdemes szemlélni - így lehetséges a lehető legobjektívebben látni a valóságot. Nem véletlen, hogy az angol "ratio" szó arányt jelent (nálunk ugye észt, ésszerűséget). Nevünk tehát egyben víziónk: bankok és ajánlataik összehasonlítása, hogy az ügyfeleink ésszerű döntést tudjanak hozni.

Mit csinálunk?
Rengeteget dolgozunk azon, hogy a bankok legkülönfélébb logikával és árazási rendszerével kialakított termékeit összehasonlíthatóvá tegyük. Elvileg minden adat, amiből dolgozunk publikus - mi a "nyers" adatokból használható információt gyúrunk. Ezen kívül útmutatóinkkal és videóinkkal segítjük a bank- és pénzvilág jobb megértését.

Mikor indultunk?
Közel 2 éves előkészítési munkák után 2011. júniusában indult portálunk.

Hogyan jutsz el a banki hitelek igényléséig?
Ha a Portálunkon megjelenő banki termékek kapcsán hiteligényed van, úgy azt (tekintettel arra, hogy a honlapunkat a Bankráció Kft. is használja a saját tevékenységére) a Bankráció Kft. is megkapja és azt átadja a bank részére, melyért a Bankráció Kft. jutalékot kap. A jutalék összegét a bank beépíti a termékei árába, tehát ugyanazt (vagy akár jobb) kondíciókat tud a Bankráció Kft. az ügyfeleinek intézni, ha náluk érdeklődsz először és nem a bankfiókban.

A bankok közös vállalkozása vagyunk?
Nem, mi nem a Bankszövetség vagy egyéb érdekvédelmi kör része vagyunk. Csupán úgy látjuk, hogy a bankok - a sok negatív egyéni tapasztalat ellenére - a gazdaság alappillérei, szükségünk van rájuk és közös nemzeti érdek, hogy a bankrendszer érthető és használható legyen mind a lakosság, mind a vállalkozások számára. Mi az a bank? videónk