#. Betét összege
EUR
 
#. Futamidő ?
1 hó 
2 hó 
3 hó 
4 hó 
6 hó 
12 hó 
1.5 év 
2 év 
3 év 
5 év 
Kamatadó-kedvezménnyel
#. Feltételek ?
Egyéb banki szolgáltatás / Befektetés ? 
Az összes bank termékét mutassuk?  
Bank of China  
CIB Bank  
Duna Takarék  
FHB Bank  
Gránit Bank  
KDB Bank  
Kinizsi Bank  
MagNet Bank  
MKB Bank  
Mohácsi Takarék Bank  
Oberbank  
OTP Bank  
Sberbank  
Sopron Bank Burgenland  
UniCredit Bank  
#. Extra lehetőségek
Kamatadóval, számlavezetéssel csökkentett kamatozás ?  
BankRáció Kamat Mutató (BRKM) ?  
Hasonlítsd össze a bankok ajánlatait A Tovább gombra kattintva keresd fel a bankok oldalát, ahol online vagy telefonon elkezdheted az ügyintézését.

FHB Trezor Euró Megtakarítási Betétszámla

6 hónapra
Kamatozás 3 EUR
Feltételek 0 db
EBKM0,15%

Nincsenek pozitív vagy negatív értékelések ehhez a termékhez,
kérjük válassz másikat!

Sajnos nálunk
nem
elérhető
Válassz másikat!

FHB Trezor Euró Megtakarítási Betétszámla

4 hónapra
Kamatozás 2 EUR
Feltételek 0 db
EBKM0,15%

Nincsenek pozitív vagy negatív értékelések ehhez a termékhez,
kérjük válassz másikat!

Sajnos nálunk
nem
elérhető
Válassz másikat!

FHB Trezor Euró Megtakarítási Betétszámla

3 hónapra
Kamatozás 2 EUR
Feltételek 0 db
EBKM0,15%

Nincsenek pozitív vagy negatív értékelések ehhez a termékhez,
kérjük válassz másikat!

Sajnos nálunk
nem
elérhető
Válassz másikat!

Oberbank Rugalmas Takarékszámla EUR

6 hónapra
Kamatozás 2 EUR
Feltételek 0 db
EBKM0,10%

Nincsenek pozitív vagy negatív értékelések ehhez a termékhez,
kérjük válassz másikat!

Sajnos nálunk
nem
elérhető
Válassz másikat!

Oberbank Rugalmas Takarékszámla EUR

4 hónapra
Kamatozás 1 EUR
Feltételek 0 db
EBKM0,10%

Nincsenek pozitív vagy negatív értékelések ehhez a termékhez,
kérjük válassz másikat!

Sajnos nálunk
nem
elérhető
Válassz másikat!

Oberbank Rugalmas Takarékszámla EUR

3 hónapra
Kamatozás 1 EUR
Feltételek 0 db
EBKM0,10%

Nincsenek pozitív vagy negatív értékelések ehhez a termékhez,
kérjük válassz másikat!

Sajnos nálunk
nem
elérhető
Válassz másikat!
Frissítve: 2017.10.20. 10:50
Tudnivalók és fogalmak
 • Fontos tudnivalók a betét-összehasonlítóról

  A betétkalkulátor alapvetően a betét összege és a kiválasztott futamidő(k) alapján jeleníti meg azokat a banki betéteket, amelyeket jelenleg kínálnak a bankok. A betétkalkulátor a betétek számos (de nem minden) paraméterét tartalmazza. A takarékszövetkezetek és pénzügyi vállalkozások betéteit, megtakarításait nem dolgozzuk fel, ezeket nem mutatjuk a betétkalkulátorban.

  A betétkalkulátor az aktuális banki kondíciók alapján számol, az adatokat legfeljebb 3 munkanaponként ellenőrizzük.
  A betétek kamathozamának megjelenítése minden esetben a kamatadó levonása nélkül történik alapértelmezetten. 
  Lehetőség van az alapján is szűrni a betéteket, hogy milyen egyéb feltételnek tudsz megfelelni (pl. friss pénz lekötése vagy rendszeres kártyahasználat). Ha az adott betéthez tartoznak feltételek, akkor azt a találat alján lévő "Rövid leírás" gombra kattintva találod. A találatban alapesetben azt a bruttó összeget mutatjuk, amire az adott beállításokkal a lekötés végén számíthatsz. Naptárhatás miatt lehetnek minimális eltérések, illetve itt csak a betéti kamattal számolt hozamot mutatjuk, a betéthez esetlegesen tartozó befektetés hozamával, kockázatával, költségeivel nem számol betétkalkulátorunk.

  Ha adott bank különböző összegsávokra vagy futamidőre eltérő kamatot kínál, azt is kezeli a betétkalkulátor, és csak a beállított adatok alapján igényelhető termékeket jeleníti meg.
  A betétkalkulátor tartalmazza az akciós kamatokat, a fix és változó kamatozású banki betéteket is (vagyis ahol pl. a BUBOR-hoz vagy a jegybanki alapkamathoz árazzák a betét kamatát) és ezeknek megfelelően számolja ki a kamatokat. A változó kamatozású betéteknél azzal a kamattal (vagy kamatfelárral) számolunk, amelyet a bank a hirdetményében közzétett. A betétkalkulátor az ilyen típusú betéteknél nem tudja teljes pontossággal kiszámolni a lekötés végén járó kamatot, hiszen a lekötés során változhat a betét kamata és a betétkalkulátor ezeknél a betéteknél is azt feltételezi, hogy a lekötés időpontjában meghirdetett kamat(felár) változatlan marad a teljes lekötés alatt.
  Nem jelenítjük meg az összes akciót, különösen ha a bank ezeket csak a már meglévő ügyfeleinek nyújtja, vagy csak bizonyos városban lakók számára érhetőek el, vagy egyéb olyan szűrő feltételt rendelnek hozzá, ami a látogatók döntő többségének nem elérhető, nem teljesíthető.
  A látra szóló kamatozású módozatoknál rendszerünk azt feltételezi, hogy a betétkalkulátorban beállított összeg az elhelyezés után nem változik, tehát a számlára nem történik pénzbefizetés vagy terhelés. Alapértelmezettnek vesszük, hogy a pénz elhelyezése a hónap első munkanapján történik és így mindig csak teljes hónapokra számol a betétkalkulátor. A kamatjóváírás gyakoriságát figyelembe vettük a kalkulációknál, így a kamatozás különböző lehet azonos kamat, de eltérő kamatjóváírás esetén a kamatos kamatnak köszönhetően. A kamatok jóváírása történhet a hónap utolsó banki munkanapján, naptári negyedévente, félévente, vagy akár évente is. Ez kamatkülönbségeket okozhat, ami megjelenik az EBKM értékekben és a kapott összegekben is.

  Naptári napokkal nem számol a betétkalkulátor, tehát nem veszi figyelembe, ha adott hónap 29, 30 vagy 31 napos és azt sem figyeli, ha a betét éppen munkaszüneti napon vagy ünnepnapon járna le és emiatt a bank több kamatot fizet. Emiatt egyes speciális konstrukciókat nem dolgozunk fel a betétkalkulátorban, különösen azokat, ahol a lekötési idő nem fix hónapra van megadva, hanem a lejárati idő van meghatározva (például 2018.12.31.) és attól függően, hogy melyik nap kötjük le a pénzt, annál kevesebb kamatot fizetnek a lekötési idő végén.
  Bizonyos, csak Tartós Befektetési Számláról (TBSZ) leköthető 3 és 5 éves betéteknél a lekötési időszak a következő naptári év január elsejével kezdődik. Ez a TBSZ sajátosságai miatt van így, mivel az adott év mindig az úgynevezett gyűjtőév és csak a következő évben indul valójában a 3-5 éves periódus számolásának kezdete (ugyanakkor a gyűjtőévben is kamatozik a betét). A betétkalkulátor nem tesz különbséget gyűjtőév és utána következő periódus között. Emiatt a 3-5 éves, csak TBSZ-ről leköthető konstrukcióknál figyelembe kell venni, hogy a 3-5 éves időszak a következő év elejétől indul és szinte minden esetben magasabb kamat várható, mint amit betétkalkulátorunk kiszámol, tekintve, hogy nem számolunk azzal a periódussal, ami a gyűjtőévből hátra van még.
  A betétkalkulátorban lévő adatokat legfeljebb 3 munkanaponként ellenőrizzük. Az EBKM-et a hatályos előírás alapján számoljuk ki és a BRKM-et (BankRáció Kamat Mutató) is megjelenítheted, ami a valós kamatozást mutatja meg a kamatadó és bankszámlavezetési költség levonása után.
  A betétkalkulátor a betéthez igénybe vehető legolcsóbb bankszámla havi számlavezetési költségével számol, és nem veszi figyelembe a bankszámlán egyéb tranzakciókkal (utalással, készpénzkivétellel) kapcsolatos költségeket.
  Némely esetben kiemelünk általunk fontosnak ítélt jellemzőket az adott termékről, ezzel is segítve a választást.

  Az adatok frissítése miatt, vagy ha adott bank nem tette elérhetővé az aktuális hirdetményeit, terméktájékoztatóját, előfordulhat, hogy a betétet átmenetileg nem mutatjuk a betétkalkulátorban.

 • Nem találok bizonyos bankot vagy terméket az összehasonlítóban. Miért van ez?

  Ez egyrészt azért lehet, mert nem dolgozzuk fel az adott bank termékeit, vagy ha éppen frissítjük egy adott bank kondícióit (ez általában egy munkanapot vesz igénybe), akkor nem mutatjuk azokat, amíg a frissítést nem fejeztük be teljesen.

  Ritkább esetben az is előfordulhat, hogy valamelyik banknak jóvá kell hagynia a kalkulátorainkban rögzített adatokat, számítási képleteket (ez időszakosan megtörténik), és amíg ez nem fejeződött be, addig nem mutatjuk az adott bank termékeit.

 • Mi történik, miután betétet igényelek?

  A megadott elérhetőségeken keresni fognak a kiválasztott bank ügyintézői, hogy segítségedre legyenek a számlanyitásban (ha a kiválasztott banknál még nincs számlád) és a betét lekötésében. Számlanyitásnál a személyes adataidat egyeztetik és segítenek a hozzád közeli bankfiókban időpontot foglalni, vagy futárt küldenek az aláírandó dokumentumokkal. 

  Munkaidőben 24 órán belül, hétvégén és ünnepnapokon a következő munkanapon kerül sor a kapcsolatfelvételre.

 • Ugyanazokkal a kondíciókkal kapom az itt igényelt betétet, mintha bemennék a bankba?

  Igen.

  Mivel a banki termékek folyamatosan változó kondíciói között segítség nélkül nagyon nehéz eligazodni, mindenképpen érdemes a betétkalkulátorunkat használni és tájékozódni, mielőtt bármely bankba bemennél. A betét-összehasonlító használatával és a megfelelő lekötött betét kiválasztásával akár több tízezer forinttal is többet kaphatsz megtakarításaidra.

 • Akkora kamatot kapok majd, mint amennyit a kalkulátor kiszámolt?

  Fix kamatozású betéteknél szinte forintra pontosan annyi a kamat, mint amit a kamatozás oszlopban mutatunk. Ha kis eltérés van, akkor az a naptárhatás - rövidebb vagy hosszabb hónapok - miatt lehet.

  Változó kamatozású betéteknél (vagy látra szóló betéteknél, számláknál) a kamat attól függően változhat, hogy a betéthez rendelt referenciakamat mennyit mozdul el a lekötés alatt (a kamatozás típusát feltüntetjük a "EBKM" fülben).

  Az általunk közölt kamatból 15%-os kamatadót, kivéve ha 3 vagy 5 éves betétet választottál (ha Tartós Befektetési Számlán kötötted le a megtakarításodat, ahol 10%, illetve 0% a kamatadó).

 • Mi a legjobb lekötési stratégia?

  Mindenkinek más, de a következő elvek mindenképpen segíthetnek a saját stratégiád kialakításában:


  Likviditás: készülj fel arra, hogy váratlan esetekben a megtakarításod egy részéhez azonnal hozzá kell férned. Ezért nem érdemes a teljes összeget egy lekötésbe tenni. Ügyes megoldás, ha mondjuk három részre bontod a lekötésre szánt összeget és három külön lekötött betétként kezeled. Így a három külön betét ugyanúgy fog kamatozni, nem vesztesz semmit, viszont feltörés esetén elég csak az egyikhez hozzányúlnod, így a másik kettő nyugodtan kamatozhat tovább.
  Macera: a hozam fontos, de nem minden áron. A sok banki elvárásnak megfelelni sokszor túl nagy macera és a sok odafigyelésért cserébe járó extra hozam lehet, hogy nem éri meg. Ezt mindenki saját magának számolja ki a kalkulátorunk segítségével! Viszont érdemes elgondolkodni azon, hogy megtakarításunk egy részét látra szóló számlán helyezzük el, mert néhány számla elég jó hozamot fizet és nincs semmi dolgunk vele.
  Kockázat: bár valószínűtlen, azért látott a világ már bankcsődöt, ezért érdemes - főleg a tehetősebb ügyfeleknek - több banknál vezetni számlát. Az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA) pénzintézetenként 100 ezer euróig fedezi bankbedőlés esetén a betéteseket érő veszteségeket. Ezért javasoljuk, hogy 100 ezer eurónál nagyobb megtakarítással rendelkezők nyissanak több banknál is számlát.

 • A legjobb kamatokért milyen extra elvárásokat kell teljesíteni?

  - Friss pénz: Sok bank akkor ad kifejezetten jó kamatot, ha "új" vagy "friss" pénzt viszünk hozzá. Ez azt jelenti, hogy nem a már ott lévő pénzt kell lekötni, hanem oda kell utalnunk vagy be kell fizetnünk.

  - Aktív számlahasználat: Tipikus elvárás, hogy legalább a lekötés ideje alatt aktívan használjuk is a számlánkat. A bankok a magas hozamokat azért adják, hogy az arra érkező új ügyfelek teljes bankolását hozzájuk csábítsák. Az aktív számlahasználat alatt a legtöbb bank azt érti, hogy bizonyos mennyiséget vásárolnunk kell a bankkártyánkkal.

  - Jövedelem bankhoz utalása: Ez is jellemző sok bankra, lényege, hogy csak akkor kapjuk meg a prémium kamatot, ha jövedelmünket a bankhoz irányítjuk.

  - Csoportos beszedés: A bankok általában két darab csoportos beszedési megbízást szoktak kérni, ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy automatikusan levonják például a gáz és villanyszámlánk végösszegét a bankszámlánkon található egyenlegből minden hónapban. Ezért cserébe sok bank hajlandó magasabb betéti kamatot adni megtakarításunkra.

  - Egyéb banki szolgáltatás/befektetés: Bizonyos betétek csak akkor elérhetőek, ha más befektetésbe is teszünk pénzt (pl. befektetési jegybe/alapba, banki kötvénybe). Ez a része a lekötésnek bizonytalan hozamú, előre nem jósolható.

 • Hol tartsuk a pénzünket? Fiók vagy bankfiók? Ez itt a kérdés

  A jegybanki alapkamat jelenleg 0,9%, és elsősorban ez eredményezi azt, hogy nem számíthatunk magas betéti kamatokra. Az utóbbi évek folyamatos kamatvágása nem kedvez a betétlekötést választóknak. Néhány évvel ezelőtt még akár 8-9 százalékot is kaphattak az ügyfelek a lekötött pénzük után, manapság viszont azt tapasztalhatják, hogy meg kell elégedniük általában 1 százalék körüli kamattal. Megmutatjuk, hol lehet találni 2 százalék feletti kamatot, akár feltételektől mentesen is.
 • Ezért érdemes lekötni a pénzünket

  Az utóbbi években folyamatosan csökkent a jegybanki alapkamat, amelynek értéke jelenleg 0,9%. Ennek megfelelően csökkentek a hitelkamatok és a betéti kamatok is. A banki kölcsönt felvevőket ez a kamatcsökkentő folyamat kedvezően érintette, hiszen így már sokkal kisebb terhet jelent egy hitel visszafizetése. Ám ha megtakarított pénzünkkel szeretnénk kezdeni valamit, akkor szembesülnünk kell azzal, hogy általában meg kell elégednünk 1 százalék körüli betéti kamattal. Körülnéztünk, hogy mi a helyze...
 • Forintos tippek betétlekötéshez

  Van szerencsénk bemutatni olvasóinknak Forintos Frigyest, aki egy kisvárosi újságnál dolgozik, írásai kapcsán pedig némileg jártas a pénzügyek területén is. Ismeretségi köre eléggé kiterjedt, barátai mindig kikérik a véleményét, ha banki ügyekről van szó. Frici híres arról, hogy mindenben igyekszik megtalálni a legkedvezőbb lehetőséget, legyen szó hétvégi nagybevásárlásról, vagy akár egy hitel felvételéről. Ezúttal lekötött betétekről kéri véleményét egy régi iskolatársa.
 • Még mindig van 2 százalék feletti betéti kamat

  A jelenlegi alacsony jegybanki alapkamat (0,9%) mellett nem számíthatunk magas betéti kamatokra. Az utóbbi évek folyamatos kamatvágása kedvez a hitelt felvevőknek, de a betétesek rosszabbul járnak, mint 3-4 évvel ezelőtt, amikor még akár 8-9 százalékot is kaphattak lekötéseikre. A megtakarításukat gyarapítani szándékozók azt tapasztalhatják, hogy ha lekötött betétbe tennék a pénzüket, meg kell elégedniük általában 1 százalék körüli kamattal. Megmutatjuk, hol lehet találni 2 százalék feletti kama...
 • Itt vannak a legjobb betéti kamatok

  Sokan a betétlekötést tartják a legbiztonságosabb megtakarítási formának, mivel ha lekötött betétbe fektetjük a pénzünket, akkor előre tudjuk, hogy mennyi kamatot kapunk a végén. A jelenlegi 1,35%-os jegybanki alapkamat mellett azonban nem számíthatunk túl magas betéti kamatokra. Persze akadnak kivételek, olyan betétek, amelyeknél akár 5% feletti is lehet az éves kamatláb és az EBKM, de ezeket csak mindenféle extra feltételek teljesítésével adják a bankok. Lássunk néhány példát, hogy mik is lehe...
 • Ezek a legjobb rövid futamidejű betétek

  A jegybanki alapkamat jelenlegi 1,35%-os értéke mellett már az is ritkaságnak számít, ha a betétünkre kapott kamat nem megy el az adóra, a számlavezetési díjra és a készpénzfelvétel vagy az átutalás díjára. Azonban bármilyen hihetetlen, de akár 4%-os betéti kamat is elérhető, persze csak addig, amíg a megtakarításunk friss pénznek számít. Mutatjuk, hogy 2-3 hónapos lekötés esetén jelenleg melyek a legmagasabb kamatot kínáló betétek.
 • Fejlődés biztos alapokon és vonzó ajánlatok egy helyen

  Bemutatjuk azt a bankot, amellyel mindenki csak nyerhet, hiszen Magyarországon olyan egyedülálló újdonságok várják, mint VideóBank, SMS-díjak nélküli üzenet a tranzakcióról (GRÁNIT Üzenő), prémium feltételek nélküli platina betéti bankkártya, no és persze vonzó betéti kamat- és számlakondíciók. Ki gondolná, hogy egy magyar és részben állami tulajdonnal is rendelkező bank 4 év alatt olyan sikert ér el, amelyre még a nemzetközi média is felfigyelt?
 • Pénzügyek: megfizetjük a tudatlanság árát

  Közel 14000-en vettek részt a BankRáció.hu és a Cofidis által szervezett Pénzügyi Tudatosság Tesztben.
 • Terítéken az ország pénzügyi intelligenciája

  Pénzügyi Tudatosság Teszt néven indítottunk felmérést. Az ország lakossága jelentősen le van maradva az uniós átlaghoz képest pénzügyi ismeretei alapján. Ezen területet fejlesztendő minden kitöltő személyre szabott ajánlást kap arról, hogy miben érdemes tágítania pénzügyi ismereteit, másrészt az eredmények egy hosszú távú projekt alapját is képezhetik.
 • Mi történik ha eladják a bankomat?

  Csaknem korlátlan bankfelvásárlóként lépett fel a magyar állam a közelmúltban. Jelentős magyar piaci részesedéssel rendelkező, részben vagy egészében eladósorban lévő leánybankokat vásárolt meg azok külföldi anyabankjaitól. Miközben az adásvételek titkos háttéralkuk során formálódtak, mintha mindenki megfeledkezett volna arról, hogy a bank valójában ügyfelekből áll, akiknek a sorsát, hiteleit, betéteit, sőt mindennapi bankügyeit akár komolyan is befolyásolják ezek a döntések. Vajon mi lesz az üg...
 • Banki betét

  Bankszámlán elhelyezett összeg. Lekötött betétnek nevezzük a kamat ellenében meghatározott időtartamra elhelyezett összeget. A bankbetétek kamatait kamatadó terheli.

 • Kamatadó

  A pénzintézeteknél elhelyezett betétek kamatai alapján felszámított adó, melyet a betét kamataiból vonnak le automatikusan. Vagyis a bankszámlán kamatjóváírásként a kamatadóval csökkentett kamatot írják jóvá.

 • EBKM (Egyesített Betéti Kamatláb Mutató)

  A pénzintézeti termékek tényleges éves hozamát jelző mutató, melynek segítségével össze lehet hasonlítani a bankok kamatígéreteit. Kormányrendelet alapján minden bank köteles azonos elvek szerint kiszámítani a termékeire vonatkozó EBKM-et és azt közzétenni. Az EBKM nem tartalmazza a pénz elhelyezésének vagy felvételének költségét. Sajnos az EBKM nem tökéletes, mert nem számol a pénz utalásával, felvételével és a kamatadóval sem. Kombinált betéteknél szintén nem veszi figyelembe az esetlegesen betét mellé kötelezően igénylendő termékek költségeit és kockázatait (példuák befektetési jegyek, alapok). Betét-kalkulátorunkkal össze tudod hasonlítani a banki betéteket itt.

 • Referenciakamat

  Az az irányadó kamatláb, amelyhez minden más kamatláb alkalmazkodik (pl.: jegybanki alapkamat, bankközi irányadó kamatlábak, mint BUBOR, EURIBOR, CHF LIBOR).

 • TBSZ

  A Tartós Befektetési Számla, olyan számlatípus, melynek segítségével a befektetésekre vonatkozó adózási szabályok (16%-os kamatadó, oszatlékadó) mértéke csökkenthető. Adókedvezményt akkor kaphatunk, ha a TBSZ számlán 3, illetve 5 évre kötjük le a pénzünket és ezidő alatt nem törjük fel a betétet. A 3. év végén a befizetett összeg utáni hozam már csak 10%-ot adózik, az 5. év végére pedig 0%-ot. Tartós befektetési számlán forintban kibocsátott értékpapírok
  helyezhetők el, míg tartós betéti számlán forintbetétek. Használd betétkalkulátorunkat, hogy megtaláld a legjobb hosszú távú betéteket!

 • Letéti számla

  Olyan számla, melyen az elhelyezett összeget elkülöníti a bank az ügyfél részére, és csak a szerződésben meghatározott módon valamint feltételek mellett használható fel.
  Általában ügyvédek, végrehajtók, közjegyzők nyitnak letéti számlát, s ezen saját ügyfeleik pénzét helyezik el.
  Természetesen a bank minden egyes ügyfelük részére külön alszámlán tartja nyilván a pénzt.

 • Lekötés

  Betétszámlán vagy bankszámlán, meghatározott időre elhelyezett pénzösszeg, melyre a bank kamatot fizet. Találd meg betétkalkulátorunkkal a legjobb lekötött betétet!

 • Látra szóló betét

  Olyan kamatozási mód, melynél a bankszámlán vagy a betétszámlán lévő pénz nincs lekötve - ahhoz bármikor hozzáférhetünk - viszont a bank kamatot ad a számlán hagyott összeg után. A látra szóló kamatozás abból a szempontból speciális, hogy a bank az adott számla záróegyenlegét (vagyis a nap végi egyenlegét) minden nap megvizsgálja és az alapján számolja ki, hogy mennyi kamatot kapunk, amennyi pénz naponta a számlánkon van. A látra szóló számlákra általában alacsonyabb kamatot kapunk, mint a lekötött betétek után, mivel előbbinél nincs elköteleződés, megtakarításunkhoz bármikor hozzáférhetünk. Előre nagyon nehéz kiszámolni, hogy pontosan mennyi látra szóló kamatot kapunk, ha a számlánkat aktívan használjuk és szinte naponta változik az egyenlege. 

  A bankok általában a normál bankszámlákra nagyon alacsony látra szóló kamatot szoktak fizetni (kb. 0,1% EBKM). A speciálisan erre a célra kínált betétszámlákra vonatkoznak általában a magasabb kamatok, amikre bankon belül legtöbbször dímmentesen tudjuk átvezetni a megtakarításunkat. A látra szóló kamatok után is meg kell fizetni a kamatadót.

 • Kamatos kamat

  Olyan kamat, mely akkor keletkezik, ha egy adott időre szóló kamatot a tőkéhez
  adva azok együtt kamatoznak tovább. A kamatos kamat gyakori fogalom a látra szóló betéteknél, ahol általában havonta van kamatjóváírás, tehát már egy éves távon is többszörös kamatot kapunk arra a pénzre, amire már régebben is kaptunk  kamatot. Fix lekötési idejű lekötött betéteknél a lekötéskor lehetőségünk van úgy beállítani a lekötés típusát, hogy a lekötés a lejáratkor automatikusan újrainduljon. Ekkor az eredeti lekötés kamattal növelt összegét is leköti a bank, így már arra a pénzre is kapunk kamatot az új lekötésen belül, amire már egyszer kaptunk kamatot az eredeti lekötés alkalmával.

 • Kamatveszteség

  Lekötött betét esetén, ha a lejárat előtt törjük fel a betétet, akkor a bank nem a lekötéskor érvényes kamatlábat alkalmazza a kamat kifizetésekor, hanem egy jóval kedvezőtlenebbet (vagy a legtöbb esetben 0%-ot), ezáltal a várt kamat nagy részétől elesik a betét tulajdonosa.
  Ha nagy az esélye, hogy a lejárat előtt fel kell törnünk a betétet, akkor válasszunk rövidebb lekötési időt, vagy párhuzamosan több betétben (akár különböző lekötési időkkel) kössül le megtakarított pénzünket, így akár elég lehet csak az egyiket feltörni és a többi kamatozhat tovább. Érdemes előre átgondolni lekötés előtt, hogy biztosan tudjuk-e a futamidő végéig nélkülözni a pénzt. Nézd meg betétkalkulátorunkban, hogy számodra melyik a legjobb betét.

 • Betétszámla

  Olyan számla, melyen a számlatulajdonos meghatározott időre elhelyezi nélkülözhetővé vált pénzét és ezért cserébe a banktól kamatot kap. Általában a betétszámlákon lévő pénzt nem szükséges lekötni, az látra szólóan kamatozik. Az ilyen típusú kamatozás általában alacsonyabb, mintha meghatározott időte (például 3-6 hónapra ) lekötnénk a pénzünket, ugyanakkor rugalmasabb, mert bármikor kamatveszteség nélkül hozzányúlhatunk a pénzünkhöz. A látra szóló kamatozásnál érdemes megkérdeznünk, hogy milyen gyakori a kamatjóváírás - ez általában havonta, negyedévente vagy ritkább esetben évente van. Minél gyakoribb a kamatjóváírás, annál több lesz a megtakarításunkra kapott kamat, ha több, mint 1-2 hónapig tartjuk a pénzt a számlán. Nézd meg betétkalkulátorunkban, hogy melyik bank mennyi látra szóló kamatot ad!

 • KDB Bank - 2017-08-14 - Augusztus 14-től változik az új forrás figyelésének referenciadátuma

  A bank az augusztus 14-től hatályos Betéti hirdetményében tájékoztat, hogy a Tigris 6 EUR új betét új forrás figyelésének referenciadátuma augusztus 7-re módosul. Az euró betétek kamatai nem változnak.

 • Sopron Bank Burgenland - 2017-08-14 - Augusztus 14-től csökkenő forint betéti kamatok

  Augusztus 14-től csökkent egyes lekötött betétek kamata. A Lakossági lekötött forint betétek kamata 6 hónapos lekötés esetén 0,30%-ról 0,15%-ra, 12 hónapos lekötésnél 0,30%-ról 0,20%-ra csökkent, 1, 2 és 3 hónapos lekötésnél nem változott (0,01%). A leköthető legkisebb összeg lakossági ügyfelek esetén 100.000 Ft maradt, 10 millió forint felett viszont egyedi megállapodás köthető azzal a feltétellel, hogy az ügyfél egyedi betétjeinek összege nem haladhatja meg a 900 millió forintot. A Topáz betét 1,22% kamat helyett 1,12%-ot fizet, mivel az alapkamat 0,30%-ról 0,20%-ra módosult, a feltételek teljesítése esetén adott kamatprémium nem változott (0,95%). A 6 hónapos forint betéti akció kamatprémiummal alapkamata 0,30%-ról 0,15%-ra csökkent, a feltételek teljesítése esetén adott kamatprémium 0,80%-ról 0,86%-ra emelkedett, így az elérhető kamat 1,10% helyett 1,01% lett. A Sempala kombinált betét, a Zafir 3 betét és a 6 hónapos forint betét új megtakarításra hirdetményeket csak a nem akciós betétek kondícióiban történt változás miatt tette ki a bank.

 • Sopron Bank Burgenland - 2017-08-14 - Augusztus 14-től csökken a lekötött euró betét kamata

  A bank az augusztus 14-től hatályos Lakossági lekötött betéti kamatok című hirdetményében tájékoztat, hogy az euró betét kamata 12 és 18 hónapos lekötésnél 0,10%-ról 0,01%-ra csökkent, 1, 2, 3 és 6 hónapos lekötés esetén nem változott (0,01%). A leköthető legkisebb összeg lakossági ügyfelek esetén 100.000 Ft-nak megfelelő euró maradt, 30.000 euró felett viszont egyedi megállapodás köthető azzal a feltétellel, hogy az ügyfél egyedi betétjeinek összege nem haladhatja meg a 3 millió eurót.

 • Gránit Bank - 2017-08-14 - Gránit Ajándék betét és Gránit Pay betét akciójának meghosszabbítása

  Az augusztus 15-től hatályos Lakossági Betétügyletekről és egyéb megtakarításokról című hirdetményében a bank tájékoztat, hogy a Gránit Ajándék betét és a Gránit Pay betét akcióját szeptember 11-ig meghosszabbítja, az Ajándék betét új forrás figyelésének referenciadátuma július 27. A hirdetményben szereplő további betétek kondícióiban nincs változás.

 • OTP Bank - 2017-08-08 - Új HozamTrió Szinergia XVI. Megtakarítási Csomag akció

  Augusztus 7-től a HozamTrió Megtakarítási Csomag keretében egy új befektetési alappal és Kamatozó Kincstárjeggyel kombinált betétlekötési lehetőséget kínál a bank. Az OTP HozamTrió Szinergia XVI. Megtakarítási Csomagban a teljes megtakarítani kívánt összegen belül a befektetési eszközök aránya a következők szerint oszlik meg: maximum 33% eszközarány 2 hónapos futamidejű akciós lekötött betétben, melynek az elvárt lekötési minimuma 500.000 Ft, kamata 2,50%; továbbá minimum 33% eszközarány OTP Szinergia XVI. Tőkevédett Zártvégű Alapban és minimum 33% eszközarány 1 éves Kamatozó Kincstárjegyben. A HozamTrió Megtakarítási csomag kizárólag bankfiókban érhető el. Az akciós ajánlat visszavonásig, de legkésőbb szeptember 22-ig érvényes.

 • Pannon Takarék Bank - 2017-08-02 - Október 1-től a Lakossági változó kamatozású periodikusan leköthető betét 2 hónapra is elérhető

  A bank előzetesen tájékoztat, hogy a Lakossági változó kamatozású periodikusan leköthető betét október 1-től 2 hónapos futamidőre is elérhető lesz 0,01% kamattal. A többi futamidőre nem fog változni a kamat: 7 napra/14 napra/1 hónapra 0,01%, 3 hónapra 0,20%, 6 hónapra 0,40%, 9/12 hónapra 0,45% kamatot fizet továbbra is.

 • OTP Bank - 2017-08-01 - OTP Smart Extra Betét akciójának meghosszabbítása

  A bank az augusztus 1-től hatályos OTP Smart számlacsomag hirdetményben tájékoztat, hogy az OTP Smart Extra Betét akcióját változatlan feltételekkel visszavonásig, de legkésőbb szeptember 30-ig meghosszabbítja. Az OTP Smart Takarékszámlán elhelyezett betét és az OTP Smart Betét kondícióiban nincs változás a hirdetmény szerint.

 • K&H Bank - 2017-08-01 - Megszűnt a K&H vitamin betét

  A bank az augusztus 1-től hatályos Forint kamat hirdetményében tájékoztat, hogy a K&H vitamin betét értékesítését megszünteti.

 • FHB Bank - 2017-08-01 - Nőtt az 1 havi EURIBOR-hoz kötött FHB Trezor Euró Megtakarítási Betétszámla kamata

  A bank az augusztus 1-jei Lakossági forint és deviza betétek kamatai hirdetményében közzétette, hogy a referenciakamathoz kötött FHB Trezor Euró Megtakarítási Betétszámla kamata a 8.000-100.000 euró közötti betétösszegnél 0,178%-ról 0,179%-ra nőtt, mert az 1 havi EURIBOR értéke -0,372% helyett -0,371% lett. A többi összegsávban már korábban elérte a 0,15% minimum értéket, ezért ez most nem változott.

 • Sberbank - 2017-08-01 - Talon megtakarítási számla akció meghosszabbítása

  Az augusztus 1-től hatályos Talon megtakarítási számla hirdetményben a feltételek teljesítése esetén elérhető kamatozást augusztus 31-ig meghosszabbította a bank, a kamatok változatlanok. A betéti hirdetményben a betétek kamatai szintén nem módosultak.

 • KDB Bank - 2017-07-31 - Július 31-től változik az új forrás figyelésének referenciadátuma

  A bank a július 31-től hatályos Betéti hirdetményében tájékoztat, hogy a Tigris 6 EUR új betét új forrás figyelésének referenciadátuma július 24-re módosul. Az euró betétek kamatai nem változnak.

 • MagNet Bank - 2017-07-27 - Július 26-tól Apránként Megtakarítási Program

  A bank július 26-tól Apránként Megtakarítási Programot indít, mely egy olyan betétlekötési lehetőség, ahol az ügyfél által meghatározott lekötési időre (mely lehet 3-60 hónap közötti), az ügyfél által megadott induló- (nem kötelező), és vállalt megtakarítási összeggel (célrögzítés) kizárólag netbankon keresztül lekötési megbízást ad. Az Apránként Megtakarítási Programban a minimum 50.000 Ft maximum 15 millió forint lekötése esetén fizetett kamat MNB jegybanki alapkamat -0,50% (jelenleg 0,40%), melynél a kamatszámítás a napi záróegyenleg alapján történik, kamatfizetés pedig havonta. Ha a vállalt induló- és megtakarítási összegek az ügyfél által megadott napon az ügyfél számlájáról a megtakarítási programba jóváíródnak, akkor a bank 0,20% kamatprémiumot fizet. A célrögzítés díját most akciósan elengedik, mely egyébként első célbeállítás esetén díjmentes, azt követően 150 Ft/célbeállítás.

 • MKB Bank - 2017-07-21 - Július 20-tól akciós HUF Online számlanyitás kombinált betét

  A bank július 20-tól új akciós HUF Online számlanyitás kombinált betétet kínál. A betétlekötés feltételei, hogy a bank honlapján keresztül kell igényelni forint bankszámlát, melyre elektronikus úton szerződést kell kötni és 30 napon belül valamely bankfiókban a banknál vezetett összevont értékpapír- és ügyfélszámlán és/vagy MKB Trezor Tartós Befektetési Számlán és/vagy MKB Nyugdíj-előtakarékossági Számlán 1 éves futamidejű Kamatozó Kincstárjegyet kell jegyezni a lekötött betéttel azonos összegben (minimum 500.000 Ft). A betét 2 hónapos futamidőre köthető le, melyre 2,47% kamatot fizet.

 • FHB Bank - 2017-07-17 - Emelkedtek a Tartós Befektetési Betétszámla számlavezetéséhez kapcsolódó díjai

  A bank a július 17-től hatályos betéti hirdetményben a friss pénzhez kötött betétek új forrás figyelésének referenciadátumát július 3-ra módosította, valamint az akciókat visszavonásig, de legkésőbb szeptember 30-ig meghosszabbította. A TBSZ hirdetményben az FHB Tartós Befektetési Betétszámla számlavezetéséhez kapcsolódó egyes díjai a 2016. évi KSH +0,4%-os árindex mértékével emelkedtek. Az FHB TBSZ Adóelőny Betét akcióját visszavonásig, de legkésőbb szeptember 30-ig meghosszabbította a bank, a TBSZ betétek kondícióiban nem történt változás.

 • FHB Bank - 2017-07-17 - Díjemelés július 17-től, akciók meghosszabbítása, változott az új forrás figyelésének referenciadátuma

  Július 17-től a bank a 2016. évi KSH +0,4%-os árindex mértékével emelte a díjait, ami miatt az euró betétek betétfeltörési díja módosult. Jelenleg az FHB Pénzhozó Euró Betét, az FHB Lojalitás Euró Betét, az FHB Euró Extra Betét betétfeltörési díja 0,8% maximum 20.059 Ft, és az FHB Kamatgarancia Euró Betét betétfeltörési díja 1,00% maximum 40.119 Ft, a betétek kamatai nem változtak. A friss pénzhez kötött betétek új forrás figyelésének referenciadátumát július 3-ra módosította, valamint az akciókat visszavonásig, de legkésőbb szeptember 30-ig meghosszabbította a bank.

 • KDB Bank - 2017-07-17 - Július 17-től változik az új forrás figyelésének referenciadátuma

  A bank a július 17-től hatályos Betéti hirdetményében tájékoztat, hogy a Tigris 6 EUR új betét új forrás figyelésének referenciadátuma július 10-re módosul. Az euró betétek kamatai nem változnak.

 • K&H Bank - 2017-07-12 - Megszűnt a K&H emelkedő betét, új K&H vitamin betét akció

  A bank a július 11-től hatályos Forint kamat hirdetményében tájékoztat, hogy a K&H vitamin betét akciója július 11-én lejárt, a csak új forrás feltétel teljesítésével vásárolható betétet nem értékesíti tovább. Az újonnan meghirdetett akcióban új forrás és legalább egyszeri munkabér átutalás feltétel teljesítésével 60 napos futamidőre 2,00% kamattal lehet a betétet lekötni. Az akció július 11-től július 31-ig tart. A K&H emelkedő betétet a bank július 3-tól nem értékesíti.

 • FHB Bank - 2017-07-10 - Nyári Hozamduett megtakarítási akció indul, megszűnt forint betétek

  Július 10-től új akciós betétlekötési lehetőséget kínál a bank, az FHB Nyári Hozamduett Megtakarítást, mely egy kombinált betétlekötési lehetőség, amiben a lekötött betéttel azonos összegben vagy Magyar Posta Takarék Harmónia Vegyes Alapot vagy az FHB Bank által forgalmazott egyéb forintban denominált Befektetési Alapot kell vásárolni. A megtakarításban elhelyezhető minimális összeg 200.000 Ft, melyből FHB Hozamduett Betétben minimum 100.000 Ft-ot kell lekötni, a maximális összeg nincs korlátozva. 2 hónapos futamidőre elérhető kamat Magyar Posta Takarék Harmónia Vegyes Alap vásárlásával új ügyfélként új forrásra 4,00%, meglévő ügyfélként új forrásra 3,00% és nem új ügyfélként nem új forrásra 2,25%; az FHB Bank által forgalmazott egyéb forintban denominált Befektetési Alap vásárlása esetén új ügyfélként új forrásra 3,25%, meglévő ügyfélként új forrásra 2,25% és nem új ügyfélként nem új forrásra 1,50%. Az új forrás figyelésének referenciadátuma június 1. Az akció július 10-től visszavonásig, de legkésőbb augusztus 31-ig tart. Továbbá a bank a betéti hirdetményében tájékoztat, hogy a Pénzhozó forint betét, a Lojalitás forint betét és a Biztos forint betét értékesítését megszünteti.

 • Gránit Bank - 2017-07-10 - Kamatemelés, -csökkenés, feltételek változása, meghosszabbított akciók, változott az új forrás figyelésének referenciadátuma

  A bank a július 11-től hatályos hirdetményében tájékoztat, hogy az akciós betéteknél (Ajándék, Pay, Tripla3, Platinum, Prémium, Felemelő 24 hónapra) a feltételként előírt bankkártyás vásárlás összegeit a duplájára emeli. A Gránit Ajándék betét értékesítését augusztus 14-ig meghosszabbítja, a feltételek teljesítésével elérhető kamatot 2,45%-ról 2,50%-ra emeli. Az új forrás figyelésének referenciadátuma június 27. lett. A Gránit Pay betét értékesítését szintén augusztus 14-ig hosszabbítja meg, a betét kamatát 2,35%-ról 2,10%-ra csökkenti. A Gránit Tripla 3 betét kamata csak bankkártyás vásárlás teljesítésekor 2,25%-ról 2,00%-ra csökkenti, további feltétel (csoportos beszedés vagy állandó átutalás) teljesítésével a kamat 2,25%. A Gránit Felemelő betét 24 hónapra éves kamata a betétlekötés adott hónapjaiban változott (1,00%-3,60% helyett 0,80%-3,60% lett), de az EBKM maradt 2,40%. A Gránit Szimpla lekötött betét kamata 1 hónapos lekötésnél 0,85%-ról 0,55%-ra, 2 hónapos lekötésnél 0,75%-ról 0,65%-ra, csökkent, 4 hónapos lekötésnél 0,75%-ról 1,00%-ra emelkedett, 3 hónapos lekötésnél nem változott (1,00%).

 • Sberbank - 2017-07-03 - Csökkent az 5+ Tartós Lekötött Betét kamata, Talon megtakarítási számla akció meghosszabbítása

  A július 1-től hatályos Talon megtakarítási számla hirdetményben a feltételek teljesítése esetén elérhető kamatozást július 31-ig meghosszabbította a bank, a kamatok változatlanok. A betéti hirdetményben a betétek kamatai szintén nem módosultak. A július 3-tól hatályos Tartós Betéti Szerződés hirdetményben a 3 havi BUBOR-hoz kötött 5+ Tartós Lekötött Betét kamata csökkent, jelenleg 0,65% (0,72% volt).

A fent szereplő adatok tájékoztató jellegűek, nem minősülnek ajánlattételnek és nem jelentenek teljes körű tájékoztatást.
Az egyes termékek ugyanazon szempontok szerint kerültek összehasonlításra, ugyanakkor sorba rendezésükre, kiemelésükre nem feltétlenül objektív összehasonlítás eredményeképpen kerül sor. Azaz a feltüntetett paraméterek ugyanazon szempontok szerint kerültek kiszámításra és megjelenítésre, de módosításra kerülhet az adott termék megjelenített listában való elhelyezése, pozíciója. A színes kerettel kiemelt vagy "promóció" felirattal megjelölt termék az adott bank fizetett hirdetései. A kiemelés nélküli lista megtekintéséhez kattints ide. A BankRáció Betét-összehasonlítója automatikusan a keresési feltételeknek megfelelő első 15 találatot mutatja. A "További találatok" gombra kattintva a keresési feltételeknek megfelelő további 15 találatot mutatjuk felhasználóink részére.
A részletes feltételeket, kondíciókat minden esetben az adott bank vonatkozó Üzletszabályzata, Általános Szerződési Feltétele, Hirdetménye, vagy Kondíciós listája tartalmazza, amelyeket a bankok hivatalos weboldalán vagy az ügyfélszolgálatokon tudsz megtekinteni. A bankok mindenkor fenntartják maguknak a jogot a kondíciók változtatására.
A befektetési termékkel kombinált megtakarítási termékek esetében csak a betéti részre vonatkozó EBKM-et tüntetjük fel. A befektetési részhez kapcsolódó hozam függ a választott befektetési formától, valamint egyéb egyedi paraméterektől is (így különösen: akció, egyedi ajánlat a betét első kamatperiódusára, stb.)
Figyelemfelhívás: fontos tudni, hogy a táblázatokban jelölt adatok sorrendje nem a bankot, hanem annak adott termékét jellemzi. Az adatok megállapítása a mindenkor hatályos pénzügyi jogi és szakmai szabályok szerint történik. Időszakosan az adatokban és azok sorrendjében változás következhet be, az esetleges későbbi adatváltozásból eredő eltérésért nem tudunk felelősséget vállalni. Az összehasonlításban nem kerül feltüntetésre minden költség, így például a befektetési résszel kapcsolatos költségek, pénzbefizetés esetleges díja, illetve más, kapcsolódó pénzügyi termékekkel kapcsolatos költségek. A bank által adott ajánlat eltérhet az általunk megadott adatoktól, amelyekért felelősséget nem áll módunkban vállalni!
A találatok között - a lehető legteljesebb tájékoztatás érdekében - azon bankok termékeinek paramétereit is megjelenítjük az általunk használt és közzétett metódus alapján, amelyekkel nem állunk értékesítői szerződéses jogviszonyban. Ezeknél a termékeknél az igénylés során nem tudunk segítséget nyújtani, így az ilyen találatoknál az "Tovább" gomb/felirat sem látható.