Már csak néhány nap és elkezdődik az év egyik legnagyobb sporteseménye, a riói olimpia. Sportrajongók millió kísérik figyelemmel a versenyeket, amelyeket a nagy távolság miatt mi, magyarok leginkább csak a televízió előtt tudunk nyomon követni. Az élmény növelhető egy légkondicionált szobában kényelmes fotelben ülve egy nagyképernyős tévén nézve. Ha e három dolog bármelyike nincs meg, akkor még nem késő beszerezni, és akár ezekre a célokra is nagyon jól jöhet egy gyorsan megkapható személyi kölcsön. Megmutatjuk a jelenleg elérhető legkedvezőbb ajánlatokat.

 

Sokaknak már a banki kölcsön kifejezés hallatán ellenérzése támadhat, így először is azt szeretnénk tisztázni, hogy ennek az írásnak nem célja ráerőszakolni senkire semmilyen terhet. Ám a fanyalgóknak is el kell fogadniuk azt a tényt, hogy mindig lesznek olyanok, akik vágyaikat kölcsönből fogják megvalósítani – írásunk elsősorban nekik szól. Hiszen sok olyan esemény van az életben, ami csak ritkán adódik, például olimpiát is csak négyévenként rendeznek. Másrészt pedig a most megvett szupertévé, a klíma vagy a kényelmes ülőgarnitúra is tartós fogyasztási eszközök, amelyek még évekkel később is hasznunkra válnak.

Manapság már egy személyi kölcsönhöz rövid idő alatt hozzájuthatunk, a szükséges dokumentumok bemutatása esetén akár már aznap is. Mindenképpen okosan tesszük, ha megnézzük a lehetőségeket egy összehasonlító kalkulátorban, hogy választani tudjunk a pénzintézetek ajánlatai között. Összeállításunkban a 300.000 forint összegű személyi kölcsön ajánlatokat vizsgáljuk, 12 hónapos futamidőre, hogy ne kelljen sokáig fizetnünk a törlesztőrészleteket. További szempont volt, hogy ne legyen feltétel a magasabb, nettó 250.000 forint körüli jövedelem, ezzel is könnyítve a kölcsön elérhetőségét.

 

 

Előrelépő Személyi Kölcsön jövedelemutalással vagy anélkül is

 

Van olyan bank, amely kedvezőbb kamattal ad hitelt abban az esetben, ha jövedelmünket a banknál vezetett bankszámlára utaltatjuk. Azonban meggondolandó, hogy vállalunk-e ilyen feltételt, hiszen a bankváltás még mindig egy viszonylag körülményes folyamat, bár manapság már könnyebb az ügyintézés menete, mint néhány évvel ezelőtt volt.
A piac jelenlegi legkedvezőbb ajánlata a CIB Előrelépő Személyi Kölcsön. Ennél a kölcsönnél a bank 6 százalék kedvezményt ad, ha a teljes futamidő alatt havonta legalább 100.000 forint érkezik a banknál vezetett bankszámlánkra. A kölcsön törlesztőrészlete végig fix, 26.819 forint, a teljes visszafizetendő összeg 321.830 forint, a THM 13,99%. Amennyiben a jövedelmünk bankhoz utalását nem vállaljuk, az Előrelépő kölcsön THM-je 21,05%, és 27.683 forintos havi törlesztőrészletekben 332.200 forintot kell visszafizetnünk.

 

Kölcsön 2 napon belül

 

A Sberbank Fair Expressz személyi kölcsönt a bank a pozitív hitelbírálatot követően 2 napon belül folyósítja. Ennek a hitelnek az igényléséhez legalább havi nettó 100.000 forint jövedelem szükséges, amennyiben nem rendelkezünk munkabérszámlával a Sberbanknál. Ha van ilyen munkabérszámlánk, akkor havi nettó 68.000 forint jövedelem is elegendő. Ennél a kölcsönnél 3.000 forint kezdeti költséggel is számolnunk kell. A kölcsön törlesztőrészlete végig fix, 27.076 forint, így a teljes visszafizetendő összeg 327.913 forint lesz, a THM 18,57%.

 

Hitel Expressz akár készpénzben is

 

A Budapest Bank Hitel Expressz nevű személyi kölcsönét  is a futamidő végéig garantáltan fix törlesztőrészlettel igényelhetjük, mely havonta 28.580 forint. Így összesen 342.964 forintot kell visszafizetnünk. A THM 24,75%.  A kölcsön bankfiókban, készpénzben is felvehető.

 

Bank és termék neve  Törlesztőrészlet (Ft)  Visszafizetendő összesen (Ft)  THM (%)
CIB Előrelépő Személyi Kölcsön 26.819 321.830 13,99%
Sberbank Fair Expressz személyi kölcsön 27.076 327.913 18,57%
Budapest Bank Hitel Expressz  28.560   342.964   24.75%
Cetelem Mindig kéznél kölcsön 29.299 349.185  33,18%
Provident hitel  4.620/hét  351.120    24,46% 

 

Kölcsön és hitelkártya együtt

 

A Cetelem Mindig kéznél kölcsön egy személyes hitelkeret, amely bármikor egészben vagy részletekben rendelkezésünkre áll, így újabb hitelbírálat nélkül újra és újra felhasználhatjuk. A törlesztőrészletek befizetésével hitelkeretünk ismét feltöltődik. A kölcsön törlesztőrészlete végig fix, 29.099 forint, így a teljes visszafizetendő összeg 349.185 forint lesz, a THM 33,18%.
A Mindig kéznél kölcsönt csak akkor kérhetjük, ha rendelkezünk Cetelem hitelkártyával, vagy újonnan igényelünk ilyet.

 

Akár házhoz is megy a törlesztőrészletekért a Provident

 

A Provident hitelről fontos tudnunk, hogy a kölcsön törlesztése minden esetben heti rendszerességgel történik. Ennél a kölcsönnél 76 hét a futamidő, tehát gyakorlatilag másfél év alatt fizetjük vissza. A heti törlesztőrészlet 4.620 forint, így a teljes visszafizetendő összeg 351.120 Ft lesz, a THM 24,46%.
A Provident kölcsön mellé, külön díj ellenében Otthoni Szolgáltatás Csomagot is igényelhetünk. Ebben az esetben az ügyintézés és a szerződés megkötése is az otthonunkban történik. A kölcsön összegét a szerződés megkötése után azonnal készpénzben megkapjuk, és a törlesztőrészletekért mindig házhoz megy a Provident munkatársa. Ha nem igényeljük ezt a szolgáltatást, a kölcsönt banki átutalással kapjuk meg, és ilyen módon fizetjük a törlesztőrészleteket is.
Az Otthoni Szolgáltatás csomagban ezen felül balesetbiztosítás is található. Szintén külön díj ellenében igényelhető a kölcsönhöz az Előrelátó Csomag, mely halál esetére szóló tartozáselengedést, és további biztosításokat tartalmaz.

 

Válogathatunk tehát a lehetőségek közül, de mindenképpen érdemes jól megfontolnunk, melyik kölcsönt válasszuk. Ehhez segítséget nyújt a személyi kölcsönöket összehasonlító kalkulátorunk.