Hamarosan vége a nyárnak, de talán sokan még csak szeptemberre tervezik a nyaralást. Hiszen a nyár első felében a foci Európa-bajnokságot néztük, ezen a héten pedig még a riói olimpián zajló események szögeznek a képernyő elé. Így aztán bizonyára vannak olyan sportimádók, akik eleve úgy készültek, hogy majd csak a nyár végén utaznak el a tengerpartra. Kinéznek egy last minute utat, ha pedig esetleg nincs egyben a pénz rá, akkor felvesznek egy kisebb hitelt. Összeállításunkban megmutatjuk a legkedvezőbb személyi kölcsön ajánlatokat.

 

A reklámokban sokszor láthatunk olyan hirdetéseket, melyek mind azt sugallják, hogy az adott banknál találjuk a legkedvezőbb lehetőséget hitelfelvételre. Igen ám, de ezek láttán egy idő után felmerül bennünk a kérdés, hogy igazából melyik is a legjobb ajánlat. Ennek eldöntéséhez a legjobb módszer az, hogy megnézzük az ajánlatokat egy összehasonlító kalkulátorban. Így azonnal láthatjuk, hogy nem feltétlenül a naponta többször mutogatott reklámokban szereplő személyi kölcsönök a legkedvezőbbek.

 

 

Összeállításunkban olyan 1.000.000 forintos személyi kölcsönöket elemzünk, amelyek bármely célra felhasználhatóak. Ezúttal 36 hónapos futamidőt választottunk, aminél a havi törlesztő még nem túl nagy teher. A viszonylag hosszú futamidő eredményeként az összesen visszafizetendő összeg viszonylag magasabb lesz, de a 35.000 forint körüli havi törlesztőrészletek csak így érhetőek el.

Természetesen nem az a célja ennek a cikknek, hogy az olvasóinkat rávegyük arra, hogy hitelt vegyenek fel, ha utazni szeretnének. Hiszen igaz a mondás, hogy addig nyújtózkodj, ameddig a takaród ér. Ám talán sokan vannak úgy vele, hogy most találnak egy olyan last minute utat, aminek kihasználásával jelentős árengedménnyel utazhatnak amúgy elérhetetlen egzotikus helyre. A hitelt utólag majd ráérnek törleszteni, és egyébként sem annyira jelentős az a havi nagyjából 35 ezres részlet.

 

Kamatkedvezmény online regisztrációval

 

Az OTP Akciós Személyi Kölcsönnél online kuponnal 1% kamatkedvezményt ad a bank. A kölcsön igénylése esetén az OTP garanciát vállal arra, hogy a hitel összegét a szerződéskötéstől számítva 1 órán belül folyósítja a bankszámlára. Ha a bank részéről ez a vállalás nem teljesül, és ezt jelezzük feléjük, akkor kárpótlásul 10.000 forint értékű Tesco vásárlási utalványt kaphatunk.

Bank és termék neve Törlesztőrészlet Visszafizetendő összesen THM Kamatperiódus
OTP Akciós Személyi Kölcsön       36.648 Ft 1.283.319 Ft 18,35% végig fix

 

A Raiffeisen MindigFix Személyi Kölcsönénél online regisztráció esetén 2% kamatkedvezményt kapunk, mégpedig egy e-mailben érkező egyéni kód bemutatásával. Az online regisztrációhoz kapcsolódó kamatkedvezmény a 2016. augusztus 31-ig megkötött szerződésekre vehető igénybe.

Bank és termék neve Törlesztőrészlet Visszafizetendő összesen THM Kamatperiódus
Raiffeisen MindigFix Személyi Kölcsön 35.404 Ft 1.290.058 Ft 19,13% végig fix

 

Jövedelemutalás nélkül felvehető kölcsönök

 

Nem feltétlenül az a bank kínálja a számunkra legkedvezőbb kölcsönt, ahol a számlánkat vezetjük. Ezért érdemes körülnézni más bankok ajánlatai között is, ugyanis vannak olyan személyi kölcsön ajánlatok, amelyhez nem szükséges az adott banknál lévő bankszámlára utalni a jövedelmünket. A Cetelem és a Cofidis esetében egyébként nincs is lehetőség arra, hogy odautaljuk a fizetésünket.

A Cetelem személyi kölcsönénél a Saját Ritmus név arra utal, hogy évente egyszer díjmentesen el lehet halasztani a törlesztést. Ha így döntünk, akkor változatlan futamidővel újraszámolják nekünk a részleteket. A futamidő alatt bármikor díjmentesen lehet előtörleszteni, és választható, hogy alacsonyabb törlesztőrészletet vagy rövidebb futamidőt szeretnénk.

Bank és termék neve Törlesztőrészlet Visszafizetendő összesen THM Kamatperiódus
Cetelem Saját Ritmus személyi kölcsön 34.173 Ft 1.230.220 Ft 14,92% végig fix

 

A Cofidis Fapados Kölcsönt érdemes átutalással vagy csoportos beszedéssel törleszteni. Ugyanis csekken vagy készpénzes befizetés esetén ezer forintos szolgáltatási díjat kellene fizetni. A kölcsön igénylési feltétele 110.000 forintos nettó jövedelem. A kölcsönhöz hitelfedezeti biztosítást is lehet igényelni.

Bank és termék neve Törlesztőrészlet Visszafizetendő összesen THM Kamatperiódus
Cofidis Fapados Kölcsön                    36.335 Ft 1.308.048 Ft 19,99% 1 év

 

Az Erste Bank Akciós Most Személyi Kölcsönének igénylésénél nem feltétel az, hogy a jövedelmünk a bankhoz érkezzen. Viszont az feltétel, hogy legalább 170.000 forint nettó jövedelemmel kell rendelkeznünk.

Bank és termék neve Törlesztőrészlet Visszafizetendő összesen THM Kamatperiódus
Erste Bank Akciós Most Személyi Kölcsön 34.129 Ft 1.245.847 Ft 16,10%      végig fix

 

Jövedelemutalás kedvezőbb feltételekkel

 

Van olyan bank, ahol kedvezőbb feltételekkel kínálnak hitelt azon ügyfelek részére, akiknek a jövedelme hozzájuk érkezik. Például a CIB Banknál az Előrelépő Személyi Kölcsönnél legalább havi 100.000 forint nettó jövedelem számlánkra utalása esetén 6% kamatkedvezményt kapunk a sztenderd, 18,99% kamathoz képest.

Bank és termék neve Törlesztőrészlet Visszafizetendő összesen THM Kamatperiódus
CIB Előrelépő Személyi Kölcsön 33.776 Ft 1.215.939 Ft 13,99% végig fix

 

A Sberbank Fair Expressz kölcsön felvétele esetén nem szükséges a bankhoz utaltatni a jövedelmünket, ám a bank kedvezményt ad azok számára, akiknek a bankhoz érkezik a jövedelmük. Nekik ugyanis elegendő már 68.000 forintos jövedelem, míg ellenkező esetben a bank 100.000 forintos jövedelmet vár el. Itt az egymillió forintos hitelhez akár már 2 napon belül hozzájuthatunk, amennyiben a hitelbírálat pozitív lesz.

Bank és termék neve Törlesztőrészlet Visszafizetendő összesen THM Kamatperiódus
Sberbank Fair Expressz személyi kölcsön 34.660 Ft 1.257.776 Ft 17,14% végig fix