Közeleg a Karácsony, sokan már az ajándékvásárláson törik a fejüket: kinek, mit és főleg miből? Ha átmenetileg éppen pénzszűkében lennénk, akkor akár egy jó személyi kölcsön is megoldást jelenthet a „miből?” kérdésre. Összeállításunkban mutatunk néhány érdekesebb személyi kölcsön ajánlatot, köztük olyat is, ahol egy tablet az ajándék a banktól nekünk.

 

Félreértések elkerülése végett szeretnénk tisztázni, cikkünknek nem az a célja, hogy olvasóinkat akaratuk ellenére rávegyük a hitelfelvételre. Mi is igaznak tartjuk a mondást: „addig nyújtózkodj, ameddig a takaród ér”. Ám talán sokan lehetnek úgy vele, hogy átmenetileg éppen pénzszűkében vannak, de tudják, hogy hamarosan magasabb jövedelmük lesz, így könnyedén vissza fogják majd fizetni a személyi kölcsönt. Most egyben megkapják a pénzt a banktól, amit majd utólag ráérnek törleszteni, és így megoldódik a karácsonyi ajándékozási mizéria egyik legnagyobb kérdése.

 

 

Minden nap láthatunk plakátokon vagy éppen a tévében a krimi legizgalmasabb pillanatát megszakító reklámblokkban személyi kölcsön hirdetéseket. Ezek jellemző módon azt sugallják, hogy a reklámozottnál jobb hitelt máshol nem találhatunk. Ilyen reklámok láttán egy idő után felmerül bennünk a kérdés, hogy igazából melyik is nekünk a legkedvezőbb ajánlat. Ennek eldöntéséhez a legjobb módszer, ha megnézzük az ajánlatokat egy összehasonlító kalkulátorban. Így azonnal láthatjuk, hogy nem feltétlenül a naponta többször látott reklámokban szereplő személyi kölcsönök a legkedvezőbbek.

 

Olvasói kommentekben látjuk, hogy sokan félreértik a személyi kölcsön fogalmát, és úgy tekintenek rá, mintha az valamiféle segély lenne a rászorulóknak. Erről természetesen szó sincs, hiszen a személyi kölcsön nem segély, és nem is kötelező felvenni, mindössze egy lehetőség azok számára, akik átmeneti pénzzavarban vannak. Azt is fontos lenne megérteni, hogy a bankok rendszeres jövedelemre vonatkozó feltételt szabnak egyrészt önmaguk, másrészt pedig a hitelt felvenni szándékozók érdekében is. A magasabb jövedelemmel rendelkező ügyfelek pedig adott esetben kedvezőbb feltételekkel kaphatnak hitelt.

 

Most pedig lássunk néhány konkrét példát, hogy milyen havi törlesztőkkel kell számolnunk, ha személyi kölcsönt szeretnénk felvenni. Különféle hitelösszegek és futamidők között mazsoláztunk. Rövidebb futamidő esetén viszonylag magasabb a havi törlesztő, de az összesen visszafizetendő alacsonyabb, mint ha hosszabb futamidőt választanánk.

 

500 ezer forint 1 évre

 

Van olyan bank, ahol kedvezőbb feltételekkel kínálnak hitelt azon ügyfelek részére, akiknek a jövedelme hozzájuk érkezik. Például a CIB Banknál az Előrelépő Személyi Kölcsönnél legalább havi 100.000 forint nettó jövedelem számlánkra utalása esetén 6% kamatkedvezményt kapunk a sztenderd, 18,99% kamathoz képest.

Bank és kölcsön neve Törlesztőrészlet/hó Visszafizetendő összesen THM Elvárt jövedelem
CIB Bank Előrelépő Személyi Kölcsön 44.699 Ft 536.383 Ft 13,99% 100.000 Ft

 

A Sberbank Fair Expressz kölcsön felvétele esetén nem szükséges a bankhoz utaltatni a jövedelmünket, ám a bank kedvezményt ad azok számára, akiknek a bankhoz érkezik a jövedelmük. Nekik ugyanis elegendő már 68.000 forintos jövedelem, míg ellenkező esetben a bank 100.000 forintos jövedelmet vár el. Itt a hitelhez akár már 2 napon belül hozzájuthatunk, amennyiben a hitelbírálat pozitív lesz.

Bank és kölcsön neve Törlesztőrészlet/hó Visszafizetendő összesen THM Elvárt jövedelem
Sberbank Fair Expressz 45.127 Ft 546.522 Ft 18,57% 68.000 Ft

 

500 ezer forint 3 évre

 

Lássuk, miként alakul a CIB Előrelépő Személyi Kölcsön, ha nem 1 évre, hanem 3 évre vesszük fel. A havi törlesztő alacsonyabb, de a hosszabb futamidő miatt az összesen visszafizetendő összeg magasabb lesz.

Bank és kölcsön neve Törlesztőrészlet/hó Visszafizetendő összesen THM Elvárt jövedelem
CIB Bank Előrelépő Személyi Kölcsön 16.188 Ft 607.970 Ft 13,99% 100.000 Ft

 

Az Erste Bank Akciós Most Személyi Kölcsönének igénylésénél nem feltétel az, hogy a jövedelmünk a bankhoz érkezzen. Viszont az feltétel, hogy legalább 170.000 forint nettó jövedelemmel kell rendelkeznünk.

Bank és kölcsön neve Törlesztőrészlet/hó Visszafizetendő összesen THM Elvárt jövedelem
Erste Bank Akciós Most Személyi Kölcsön 16.583 Ft 609.198 Ft 14,30% 170.000 Ft

 

A Provident hitelt nem havonta, hanem hetente kell törleszteni. Olyan szolgáltatás is igényelhető pluszként, hogy az ügyintézés és a szerződés megkötése az igénylő otthonában történjen, és a törlesztőrészletekért is házhoz menjenek hetente, de ennek jelentős plusz költsége van. Talán sokaknak fontos szempont lehet a kényelem, de ha ezt a szolgáltatást választanánk, akkor nagyjából duplájára emelkednének a hitel költségei. Ennél a kölcsönnél a futamidő 112 hét.

Bank és kölcsön neve Törlesztőrészlet/hét Visszafizetendő összesen THM Elvárt jövedelem
Provident hitel 4.928 Ft 551.936 Ft 24,30% változó

 

Több hitelre van szükséged? Akár tabletet is kaphatsz ajándékba

 

Adódhat olyan élethelyzet, amikor jól jönne egy komolyabb összegű személyi kölcsön. Lehet szó akár a konyhabútor cseréjéről, vagy egy egzotikus utazásról, amikor jól jönne másfélmillió forintos hitel, amit 3 év alatt kell törleszteni. Lássuk, hogy erre milyen lehetőségek vannak!

 

A K&H kiemelt személyi kölcsönnél legalább 250 ezer forint nettó jövedelem a feltétel, de ez akár két fizetésből is összetevődhet. A jövedelemből elegendő 100 ezer forintot a K&H-hoz utalni ahhoz, hogy kamatkedvezményt kapjunk, és így az éves kamat csak 6,99% legyen.

Bank és kölcsön neve Törlesztőrészlet/hó Visszafizetendő összesen THM Elvárt jövedelem
K&H kiemelt személyi kölcsön 46.309 Ft 1.684.000 Ft 7,95% 250.000 Ft

 

Az OTP Akciós Személyi Kölcsönnél online kuponnal 1% kamatkedvezményt ad a bank. A jelenlegi akciós időszak 2016. december 16-ig tart. A hitel összege legfeljebb a nettó jövedelem tízszerese lehet, tehát a másfélmillió forintos hitelösszeghez elegendő 150 ezer forintos jövedelemmel rendelkeznünk.

Bank és kölcsön neve Törlesztőrészlet/hó Visszafizetendő összesen THM Elvárt jövedelem
OTP Akciós Személyi Kölcsön 51.991 Ft 1.871.663 Ft 16,04% 150.000 Ft

 

Cikkünk bevezetőjében ígértük, hogy mutatunk olyan személyi kölcsönt is, ahol a bank egy tabletet ad ajándékba. Ez a lehetőség a Cetelemnél van, mégpedig azok kapnak ilyen ajándékot, akik legalább másfél millió forint összegű személyi kölcsönt vesznek fel. Az akció 2016. december 31-ig tart.

Bank és kölcsön neve Törlesztőrészlet/hó Visszafizetendő összesen THM Elvárt jövedelem
Cetelem Saját Ritmus személyi kölcsön 48.394 Ft 1.757.175 Ft 11,22% minimálbér

 

A cikkünkben szereplő valamennyi személyi kölcsönnél végig fix a kamat, tehát a bank nem módosíthatja azt a futamidő végéig. Így tehát a törlesztőrészlet is végig fix lesz. Ez azért nagyon jó dolog, mert nem kell attól tartani, hogy egyre magasabb összegeket kell majd fizetni.